Animation

Historien om när regnet kom

Historien om när regnet kom är en animerad broderad film, gjord i textil. Filmen var ursprungligen mitt examensarbete från kandidatutbildningen i Textil på Konstfack 2008.

Kapitelbok 6-9 år

Kom sol!

Malva är nio år när hon får veta att mamma har cancer. Pappa jobbar och jobbar, och Malva måste ta hand om sin syster. Allt blir sämre, och en dag dör mamma. Världen rasar. Men på något sätt kommer ändå solen tillbaka, till slut.

Bilderbok 3-6 år

Inte vara rädd!

Tiger sitter på trappan till sitt hus och väntar på att hans föräldrar ska komma hem. Han vill inte vara ute och inte vara inne. Men då kommer Farbror Taxen förbi, och tillsammans tar de sig igenom alla rädslor kring att vara ensam hemma.

Copywriter och illustratör

Gudrun Sjödén

I Gudrun Sjödéns vårkatalog 2015, intervjuade jag fem personer och en katt. Bland de intervjuade fanns även Gudrun själv, och utifrån samtalen skapade jag berättelser för katalogen.

Animation för app

Spritmuseum

Till utställningen Äntligen FredagSpritmuseum illustrerade och animerade jag dansande partyhundar, hånglande fyllelejon, sprutande tårar, bultande hjärtan och mycket mer.

Föreläsare och coach

Deadline

Traditionellt sett är det en homogen grupp med personer som söker till landets konstskolor; de bor i Stockholms innerstad, och har föräldrar i konstvärlden. En likriktning som inte speglar samhället skapar ett smalt studentspektrum. För att öka mångfalden bland de sökande startade Svensk Form projektet Deadline.

Illustrationsbank

Prestationsbyrån

Ett uppdrag där jag skapade manér, bildbank, visuell story och presentationsmallar till ett företag som varje dag håller föreläsningar om svåra och viktiga ämnen.

Konstnärlig forskning och dokumentär

Keep on Burning

På Konstfack tar cirka 150 studenter examen varje år. Det är en period fylld med lust, ångest, förtvivlan och hårt arbete. Detta är dokumentären om deras kamp.

Lärare

Narration och animation

Under åren 2010-2015 jobbade jag som lärare på Konstfack i Stockholm, på institutionerna Grafisk Design och Illustration samt Institutionen för Bildpedagogik.

Experimentfilm / Textilt måleri

The Patterns of Changing

En 2 x 1,5 meter stor stopmotion-film, gjord inför publik under fyra dagar på Sollentuna Konstmässa, 2008.

Projektledning och workshop

Talang finns överallt

Svensk Form initierade projektet Talang finns överallt för att inspirera barn att välja en kreativ bana i livet, samt att visa beslutsfattare behovet av estetiska ämnen i skolan.

Förtroendeuppdrag

Ordförande Svenska Tecknare

Mellan åren 2015 till 2018 var jag ordförande för Svenska Tecknare, en intresseorganisation för Sveriges illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serietecknare.

Projektledning

En fanfar för bilderbokens framtid!

En fullsatt och uppmärksammad seminariedag som följde boken En fanfar för bilderboken!

Mönster och tapet

Åjabaduva

Gigantiska duvor vakar över Stockholms olika stadsdelar. Ett mönster för textil, i tre färgställningar, som även blev tapet.