Keep on Burning

På Konstfack tar cirka 150 studenter examen varje år. Det är en period fylld med lust, ångest, förtvivlan och hårt arbete. Detta är dokumentären om deras kamp.

“Att ta sig in på Konstfack är inte lätt. Men hur är det att ta sig ut?”

Det är den centrala frågan i dokumentären som jag arbetade med under två års tid som ett konstnärligt utvecklingsarbete på Konstfack.

Students

Under vårterminen 2011 följde jag tre magisterstudenter i deras sista och viktigaste kreativa process på skolan: Ulrika som studerar textil, Saran som studerar storytelling och Ernesto som studerar möbeldesign. De ska presentera sina kreativa projekt men även bygga sin monter på slututställningen och presentera inför kritisk publik. Samtidigt måste de förbereda sig för det som kommer efter, livet utanför Konstfacksbubblan.

Keep on Burning

I dokumentärfilmen Keep on Burning får man följa deras oro, tankar och kämpande. Från första idé till färdig utställning och funderingar om livet efter.

Resultatet är en dokumentärfilm som ger en unik inblick i studenternas kreativa och praktiska process, där allt sker under intensiv tidspress i full fart mot deras sista deadline på skolan.

Still from the documentary

Det är svårt att ta sig in på Konstfack, men filmen Keep on Burning visar det som kan vara ännu svårare: att ta sig ut. Se dokumentären Keep on Burning.