Narration och animation

Under åren 2010-2015 jobbade jag som lärare på Konstfack i Stockholm, på institutionerna Grafisk Design och Illustration samt Institutionen för Bildpedagogik.

Kurser jag undervisat inom är bland annat Professionell utveckling, Den berättande bilderboken, Narration och visuell kultur samt Multimodala verktyg.

Studenter

År 2010 tog jag min masterexamen i Storytelling från Konstfack. Den nästföljande dagen började jag att jobba halvtid på Konstfack som gästadjunkt och lärare, på institutionerna Grafisk Design och Illustration samt Institutionen för Bildpedagogik. För att få undervisningsbehörighet, studerade jag högskolepedagogik parallellt. Under mina år arbetade jag även med antagningsarbetet och satt i antagningsgrupper för ett flertal utbildningar. Jag var även kontaktperson för sökande till Konstfack och svarade på frågor som dök upp kring antagningsproven.

Metod

Det jag uppskattade med arbetet var att lägga upp undervisningen pedagogiskt och hjälpa studenterna att metodiskt hitta sin egen väg till berättande och kreativ utveckling.

Storyboard

Att på olika sätt visa att man har inspirationen närmare än man tror, och att det gäller att systematiskt jobba för att komma framåt. Som lärare är det väldigt givande att ge verktyg till studenterna, att använda när de upplever att de inte kommer framåt.

Sagt om Karin

“Du gjorde ett så himla starkt intryck på min klass, och kanske allra särskilt på mig! Vi ska precis ta examen nu, och vi refererar fortfarande till dig när vi pratar om stop motion, igångsättar-lektioner och narration. Det har blivit lite av en grej, någon kan till exempel säga: “Jamen vi kanske ska köra lite Karin Ahlin?” och då syfta på att göra någon kul berättar-‘lek’ för att få kreativiteten att flöda. Jag tänkte bara som blivande lärare att det kanske vore kul för dig att höra, att du (trots den korta tiden du var vår lärare) var en av våra absoluta favoriter och nog en av dom som inspirerat i alla fall mig mest under fem år.”

Sara Elmire Matthis, masterstudent på programmet för Bildpedagogik

“Jag var på din föreläsning idag och kände spontant att jag ville höra av mig och säga hur mycket jag uppskattade den. Så himla bra och verklighetsförankrat. Ibland kan det bli övermäktigt med så mycket information men du lyckades liksom få allt att kännas relevant och lätt att ta in. Tyckte även om de gäster du bjudit in! Allt känns plötsligt så hoppfullt!”

Ylva, kursen Professionell Utveckling

Är du intresserad av att anlita mig som lärare? Jag har en sida om just det.