Workshop

Jag leder kreativa workshops för olika målgrupper. Nedan ser du några av mina typiska workshops, och vilka deltagare de riktar sig till. Har du en egen idé om ett upplägg som du vill att jag ska göra? Hör av dig och berätta om dina tankar så ska vi se hur jag kan hjälpa dig.

Typisk workshop för lärare och pedagoger

Det brukar vara väldigt populärt att hålla workshop för lärare och pedagoger inom de estetiska ämnena. De får nya tankesätt och verktyg att arbeta med sina kreativa ämnen, något som de sedan tar vidare till sina elever.

Pedagoger

På bilden ser vi deltagare från Kulturskolan Örebro, som gör animerad stop-motion film, som ett sätt att lära sig vad de i sin tur kan använda i sin undervisning.

Typiska workshops för barn

För barn gör jag ofta workshops i animerad film och att berätta historier, både i bokform och filmformat.

Workshop för barn

Flera av mina kreativa workshops handlar även om att själv få prova på att vara konstnär eller författare. På bilden ser vi barn som gör en berättelse som heter Jojo och Ekorren. Jojo är en hårig tomat som är rädd för självlysande fiskar, och hela historien finns att läsa här.

Animera mera!

Att uppleva animation för första gången är magi, när man upptäcker hur man skapar liv och rörelse av sitt “stilla” material. Under denna workshop går vi igenom grunderna i hur man animerar och berättar en historia samt vilka knep som finns för att få till olika effekter inom animationen. Vi avslutar med att titta på varandras filmer.

Vad vi hittar på marken

För att berätta historier krävs inte massa lyxigt specialmaterial. Det kan räcka med en pennstump och ett papper, eller en krita och en kartongbit eller en sten och pantburk. Med hjälp av det vi hittar på marken bygger vi världar och berättar historier. Fungerar även bra utomhus.

Bygga stort!

Med hjälp av flyttkartonger, banankartonger, tejp och färg, bygger vi skulpturer och inspireras av olika byggnader i världen. Detta görs med fördel utomhus och blir en levande workshop, där förbipasserande ser skapelserna växa fram. Resultatet blir en fin utställning.

Att kommunicera i sociala medier med storytelling

Hur kan man förstärka budskapet i sociala medier och göra en fängslande story som samtidigt är kort och kärnfull? Vi varvar teoretiska tankar kring berättande och bildkommunikation med praktiska övningar, där deltagarna får ge sig ut och ta bilder och formulera texter under workshopens gång.

Teckna serier

Kan man göra serier fast man tycker att det är svårt att rita eller skriva? Svaret är JA. I olika snabba lustfyllda övningar utforskar vi rutan, vad som händer mellan rutorna och hur man kan komma igång och berätta historier i serieformat.

Sagt om Karins workshops

“Den här workshopen kommer förändra barnens liv. Jag känner att jag är del av något stort när jag ser det här. Jag önskar att jag träffat dig när jag var fyra år.”

Linda Johansson
Projektledare
Design S

Hur kan jag hjälpa dig?

Hör av dig och berätta på karin@fabulera.se eller 073-9339629.